29 Ekim 2014 Çarşamba

Zeytinli Poğaça

 
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
200 gram margarin
1/2 bardak sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 2,5 - 3 bardak )

İç malzemesi;

Zeytin ezmesi

Yapılışı;
Kabımıza un ve kabartma tozu hariç olan tüm malzemelerimizi koyalım. Daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu da ilave ederek azar azar ilave edelim.Ele yapışmayacak bir hamur kıvamına geldiğinde elimizde küçük küçük toplar yaparak yassı bir şekil verip içine zeytin ezmelerini sürerek midye şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarılarını sürüp isteğe göre çörekotu sürebiliriz.Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder