29 Ekim 2014 Çarşamba
Kadınbudu Köfte
400 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Panesi İçin;
2 adet yumurta
1 kase un
1 kase galeta unu
Yapılışı;
Pirinci yıkayıp içerisine 1 çay bardağı su ilave ederek haşlayalım ve soğumaya bırakalım. Tencereye kıymanın yarısını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ koyarak 3-4 dakika kavuralım. İçerisine biraz da tuz ekleyip soğumaya bırakalım. Soğanı rendeleyelim,maydanozu ince ince kıyalım.Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı, maydanozu,kabarabiberi ve tuzu ilave edip yoğuralım.30 dakika buzdolabında bekletelim.daha sonra yumurtaya ve una bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder