29 Ekim 2014 Çarşamba

Kadınbudu Köfte





400 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber

Panesi İçin;

2 adet yumurta
1 kase un
1 kase galeta unu

Yapılışı;

Pirinci yıkayıp içerisine 1 çay bardağı su ilave ederek haşlayalım ve soğumaya bırakalım. Tencereye kıymanın yarısını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ koyarak 3-4 dakika kavuralım. İçerisine biraz da tuz ekleyip soğumaya bırakalım. Soğanı rendeleyelim,maydanozu ince ince kıyalım.Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı,  maydanozu,kabarabiberi ve tuzu ilave edip yoğuralım.30 dakika buzdolabında bekletelim.daha sonra yumurtaya ve una bulayıp kızgın yağda kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder