29 Ekim 2014 Çarşamba

Sarıyer Böreği


1,5 paket milföy hamuru ( yaklaşık 20-25 adet )
3 yufka

İç malzemesi için ;

500 gram kıyma
3 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için ;

50 gram tereyağ
1 şişe soda
1 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta

Yapılışı ;

Öncelikle tepsimize milföy hamurlarının bir kısmını seriyoruz. Yufkaları ufak parçalara ayırarak milföy hamurlarının üzerine yayıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sos karışımını üzerine gezdirerek sürmeye devam edelim. İç malzemeyi de ortalarına serelim tekrar kalan milföy hamurlarımızı üzerlerine yayarak en son kalan sosumuzu da sürerek 180 derecelik fırınımızda pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder