29 Ekim 2014 Çarşamba

Tereyağlı Açma





2 adet yumurta ( sarısı üzerine )
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket toz maya
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Arasına sürmek için 250 gram tereyağ

Yapılışı;

Bir kaba un hariç tüm malzemeler konulup karıştıralım. Unu azar azar ilave edip yoğuralım. üzerine nemli bez örterek 30 dakika bekletelim. Karşımdan küçük parçalar alıp açalım. Açtığımız hamurun içine 1 yemek kaşığı tereyağ sürerek rulo şeklini verip iki ucunu da birleştirerek simit şekli verelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek çörekotu veya susam serpelim.1 saat de tepside dinlendirdikten sonra 175 derecelik fırında pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder