31 Ekim 2014 Cuma

Kalburabastı Tatlısı





1 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı soda
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin;

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1/4 limon suyu

Yapılışı;

Un hariç bütün malzemeler karıştırılır. Unu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığna gelene kadar yoğrulur. Hamur hazırlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde Parçalar alarak bir rende üstüne bastırılarak hafifçe açılıp toparlayıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış olan Fırında 170 derecede üzerine kızarana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Hazırlamış olduğumuz şerbeti de kalburabastıların üzerine sıcak sıcak dökülür. Bir gün bekletilirse çok daha güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder