31 Ekim 2014 Cuma

Pratik Yaş Pasta




Pandispanya İçin;

5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Arası için : Pasta kreması, muz dilimleri ; Süslemek için de şekerleme ve çikolatalar

Yapılışı;

Öncelikle pandispanya yapmak için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara koyup ayrı ayrı çırpalım. Yumurta sarılarının içerisine şeker, su, sıvıyağ, vanilya ve yumurta beyazlarını da koyup karıştıralım. Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirip soğutalım. Pişmiş olan pandispanyayı ortadan ikiye keselim. İlk yarısına kremayı sürelim, kremanın üzerine de muz dilimlerini yerleştirelim. Diğer pandispanyayı da üzerine kapatarak pastanın her tarafını kremayla sıvayalım. Süslemeleri de yaparak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder