31 Ekim 2014 Cuma

Elmalı Tarçınlı Kek




4 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Bir çimdik tuz
4-5 damla vanilya esansı
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı irmik
1 su bardağına yakın yoğurt suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi İçin;

2 adet küçük boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için de pudra şekeri

Yapılışı;

Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri ve tuzu koyup köpük köpük olana kadar çırpalım. İçine sırasıyla tüm malzemeyi koyup iyice karıştıralım. Kek kalıbını yağlayıp hazırladığımız karışımı içine dökelim. İçi için elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. İçine tarçını da ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız kek hamurunun üzerine düzgünce yayalım. ( kenarlarına yapışmamasına dikkat edelim )Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder