31 Ekim 2014 Cuma

Pastırmalı Rulo Ekmek





200 gram pastırma
1 adet ekmek hamuru
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı çemen
4 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 demet dereotu
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
Fesleğen
Reyhan
Maydanoz

Öncelikle çemenimizin iç harcını hazırılıyoruz. Bir kabın içerisine çemenizi koyuyoruz, z.yağımızı, salçayı, sarımsağı, yenibahar ve kimyonu, dereotunu ve cevizi de ekeleyerek  güzel bir karışım elde ediyoruz.

Tavamızın içersine  kırmızı biber, yeşil ve sarı biberlerimizi koyuyoruz. Doğramış olduğumuz pastırmalarımızı içersine katarak pişiriyoruz. Tepsimizi yağlayarak ekmek hamurumuzu tepsimizin içerisine  koyarak elimizle biraz açtırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz pastırmalı biberli harımızı hamurumuzun ortasına koyarak rulo şekli veriyoruz.Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ekmeğimizi dilimleyerek hazırlamış olduğumuz çemenli karışımı üzerine dökerek maydanozla da süsleyerek servis yapıyoruz.

Not: Hazırlamış olduğumuz çemeni ayrıca hazırlayarak ekmeğimizi üzerine de sürüp sabah kahvaltılarında tüketebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder