31 Ekim 2014 Cuma
Kabaklı Gelin Tatlısı
3 dilim bal kabağı ( orta kalınlıkta )
2 su bardağı toz şeker
1 pakete yakın petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz içi
2 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı;
Kabakları küçük küçük dilimleyelim. Tencereye kabakları ve toz şekeri koyup bir gece be şekilde bekletelim. Bir sonraki gün kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Kabağın şerbetini de bir kaseye süzdürelim. Pişen kabakları püre haline getirelim. Bir kaba krem şantiyi ve soğuk sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım. Küçük boy borcama şerbete batırıp ıslattığımız bisküvileri dizelim. Üzerine bir kat kabak püresinden yayalım. Kabak püresinin üzerine krem şantinin yarısını döküp yayalım. Krem şantinin üzerine ceviz içinin yarısını serpelim. Sonra tekrar bir sıra daha şerbete batırdığımız bisküvileri dizelim. Büskivilerin üzerine kalan kabak püresini döküp yayalım. Kabak püresinin üzerine kalan krem şantiyi dökü yayalım. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirelim. Ceviz içi ile de süsleyerek servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder