31 Ekim 2014 Cuma
Tiriliçe
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 paket krema
1 paket vanilya
Karamel Sosu İçin;
7yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket krema
2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı;
Kabımızda öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine sırayla tüm malzememizi koyup çırpalım. Hazırlamış olduğumuz karışımı kare bir borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Şerbeti için bir kaba toz şekeri, kremayı, vanilyayı koyup iyice karıştıralım. ( pişirmiyoruz ) Pişmiş olan kekimizi sıcak sıcak dilimleyelim ve üzerine soğuk olan şerbetin tamamını kepçe yardımıyla üzerlerine dökelim. Karamel sosu için tenceremize toz şekeri koyalım ve karamelleşene kadar karıştırarak pişirelim. Toz şeker eriyip karamelize olunca ocaktan alalım. Üzerine kremayı ve tereyağını ilave ederek hızlıca karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz karamel sosunu triliçenin üzerine dökerek buzdolabında bekletelip soğuduktan sonra de servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder