31 Ekim 2014 Cuma

Fırın Sütlaç




4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 parça damla sakızı
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı;

Öncelikle pirinci yıkayıp süzelim. Tencerede 1,5 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar karıştırarak haşlayalım.Koyulaşırsa da biraz daha fazla su ekleyebiliriz. Süt, şeker, bir parça toz şeker ile dövülmüş olan damla sakızını ayrı bir tencerede kaynatalım. Pirinçleri haşladıktan sonra tahta kaşığın tersiyle veya büyük bir çatalla pirinç tanelerini biraz ezelim. Sütlü karışımız kaynayınca üzerine haşlanmış olan pirinci ekleyip karıştıralım. Nişastayı ve yumurta sarısını birazcık su ile birlikte pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştıralım. Azar azar dökerek sütlü karışıma yedirelim. Biraz daha kaynatıp ocaktan alarak güveçlere paylaştıralım.

Dilerseniz yüksek ısıdaki fırında, içi yarısına kadar su dolu olan ısıya dayanıklı bir tepsiye veya fırın kabına sütlaçları koyup üstleri kızarana kadar pişirebiliriz.

Ayrıca fırınlamadan pişirmiş olduğumuz sütlaçları kaselere döküp üzerlerini tarçın veya dövülmüş fındık ile süsleyip servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder