29 Ekim 2014 Çarşamba

Sucuklu Poğaça





1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
5 su bardağı un
1 küçük paket yaş maya
1 yumurta sarısı
Dilimlenmiş sucuk
Tuz

Yapılışı;

1 bardak süt ılıtılıp maya eritilir. Diğer 1 su bardağı süt, sıvıyağ, un ve tuz ilave edilip hamur yoğurulur. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletelim.1 gece bekletelim. Sabaha hamur tamamen kabaracaktır. Aynı gün yapılırsa şayet 1,5 saat dinlenmesi gerekir. Dinlenmiş olan hamuru söndürüp şekil veriyoruz..Arasına sucukları koyarak yağlanmış tepsiye diziyoruz.Çatalla da hafif çizip 220 derecede fırında 12-13 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder