29 Ekim 2014 Çarşamba

Kıymalı Pide




5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Kıyma harcı İçin ;

500 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı ;

Öncelikle harç için Kıymayı pişirelim, içerisine soğan, domates, tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyerek kavuralım. Bir kaba mayayı, ılık sütü, suyu ve yağı koyarak çırpalım. Üzerine yumurtayı, şekeri, margarini ilave ederek karıştıralım. Unu azar azar da koyduktan sonra yoğurma işlemine başlayalım. Elde etmiş olduğumuz hamuru 10 adet bezeye bölelim. Tezgaha unu serpelim ve her bir bezeyi 1,5 karış boyunda açalım. Bezelerin ortasına harçtan yayalım ve hamurun yanlarını uç kısımlarını birleştirip her birini 10 dakika bekletelim. Kenarlarına yumurta sarısı sürerek 200 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder