29 Ekim 2014 Çarşamba
Havuçlu Tarçınlı Kek
3 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 avuç iri çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 - 3 su bardağı un
Yapılışı;
Havuçları soyup rendeleyelim. Ayrı bir yerde şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelecek şekilde çırpalım. Daha sonra içine vanilya, sıvıyağ, yoğurt, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Hazırlamış olduğumuz karışım kıvama geldiğinde havuç, tarçın ve cevizi de ekleyip bir spatula yardımıyla dıştan içe doğru karıştırıyoruz. Kek kalıbımızı yağlayıp önceden ısıtmış olduğumuz fırında 180 derecede 35 dk pişiriyoruz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder