31 Ekim 2014 Cuma

Katmer Börek




2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un

Arası İçin;

250 gram tereyağ
1 çorba kaşığı tahin

İçi İçin;

3 adet patates ( haşlanmış rendelenmiş )
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızı pul biber
Kırmızı toz biber
Üzerine : yumurta sarısı ve çörekotu

Yapılışı;

Öncelikle iç için soğanları ince ince doğrayalım. Tencereye tereyağını ve soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuralım. İçerisine baharatları ve tuzu ilave edelim ve son olarak patatesleri ilave edip iyice karıştıralım. Arası için tavaya tereyağını koyalım ve eritelim. İçine tahini de ilave edip karıştıralım. Hamuru için; bir kabın içine sırasıyla tüm malzemeleri koyalım ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım ve hafif unlu zemin üzerinde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerlerine tereyağlı tahinli karışımdan sürüp, rulo şeklinde saralım ve içe doğru kıvırarak yuvarlayalım. Daha sonra nemli bir bezle örtelim ve buzdoabında 1 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurları,düz bir zemin üzerinde merdane ile servis tabağından küçük olacak şekilde açalım ve uç kısımlarına patatesli harçtan koyup, kenarlarını içe katlayıp rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerilerine yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder