29 Ekim 2014 Çarşamba
Kadayıflı Muhallebi
250 gr. Kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı
5,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
* Muhallebi İçin *
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 paket krema
Vanilya
Yapılışı
Süt, şeker ve nişasta karıştırılıp muhallebi kıvamına getirilir. Ilınınca vanilya ve krema ilave edilip mikserle çırpılır. Ayrı bir tavada kadayıf, şeker ve ceviz kavrulur. Borcama kavurduğumuz kadayıfların bir kısmı yayılıp muhallebi üzerine dökülür. Geri kalan kadayıflarına üzerine koyduktan sonra buzdolabında bir gece bekletilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder