31 Ekim 2014 Cuma

Bardak Kek




1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao ( ortalama 3 yemek kaşığı )
13 tane karton bardak

Kreması İçin;

1 litre süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem  şanti
Üzeri için: Antep fıstığı

Yapılışı;

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra yoğurt ve yağı ilave ederek spatula ile karıştırıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu da karıştırarak karışıma ilave ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu tepsimize dizmiş olduğumuz karton bardakların içine  yarısından biraz daha az olmak üzere dolduruyoruz.( Bardakları yağlamaya gerek yok aksine yağlarsak yapışır.) Bu ölçülerden 13 bardak kek çıkıyor. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Keklerimiz piştikten sonra bardakları yırtarak çıkartabiliriz. Kekimizin üst kabaran kısmını kesip düzleştiriyoruz. Daha sonra çay kaşığı yardımıyla veya varsa delme aparatı ile ortasını deliyoruz. Kremasını hazırlamak için Sütü, unu, nişasta ve şekeri karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Kremamız soğuyunca toz krem şantiyi içine katıp 3-4 dakika çırpıyoruz ve artık kremamız hazırlanmış oldu. İçini oyduğumuz keklerimizin içine krema ile dolduruyoruz. Üzerine de aynen krema ile süslüyoruz. Antep fıstıkları ile süsleyerek servis yapıyoruz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder