31 Ekim 2014 Cuma
Elmalı Turta
1 paket margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin;
4 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı;
Karıştırma kabına öncelikle margarinimizi alıyoruz Üzerine toz şekeri ve unu azar azar ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz. ( Fakat bir hamur bezesi daha büyük olmalı.) Ayırmış olduğumuz bezeleri streç film ile sararak buzdolabında bekletiyoruz. Bu arada iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup geniş bir tencereye rendeliyoruz karıştırarak kavuruyoruz. Elmalar suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Bu arada dinlendirmiş olduğumuz büyük olan hamuru tepsimize yayıyoruz. Elimizle hamuru düzleştirip şekil veriyoruz, daha sonra iç harcımızı hamurumuzun üzerine yayıyoruz ve geri kalan hamuru da üzerine rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz isteğe göre fırından çıktığında üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder