29 Ekim 2014 Çarşamba

Paçanga Böreği

 
1 adet yufka
1 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı biber
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
150 gram ince doğranmış pastırma
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı;

Biberleri küçük küçük doğrayarak sıvı yağda soteleyelim. Biberler soğuduktan sonra  kabuğu soyulup küp küp doğranmış olan domatesleri, kaşar peyniri ve pastırmayı da ekleyerek iç harcımızı hazırlayalım. Yufkaları 6 veya 8 parçaya kesiyoruz. Her parçaya iç harcımızdan koyarak sigara böreği şeklinde sarıyoruz.Hazırlanan börekleri bol yağda kızartıp servis ediyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder