29 Ekim 2014 Çarşamba
Çikolatalı Kek
2,5 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı karbonat
3/4 çay kaşığı tuz
1/2su bardağı kefir veya süt
1/2 su bardağı krema
200 gram toblerone sütlü çikolata veya ince doğranmış bitter çikolata
225 gram tereyağ, kalıbı yağlamak için ise az miktar tereyağ
1+1/4 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta +1 yumurtanın beyazı
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı ;
Büyük bir kabın içerisine un, kakao, karbonat ve tuzu ekleyip bir kenarda bekletelim.
Kremayı tencerede kaynama noktasına getirip ateşten alalım. Çikolataları ısıya dayanıklı bir kaba koyarak üzerine kaynamış olan kremayı dökelim. Eridikten sonra sütü de ekleyerek soğuyana kadar dolapta bekletelim.
Tereyağ ve şekeri çırpalım, yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Karışımın üzerine vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kuru ve ıslak malzemeleri dönüşümlü olarak çırpılan karışıma ekleyelim. 170 derece önceden ısıtılmış olan fırında 55-60 dakika pişirelim. Dilerseniz piştikten sonra kekimizin üzerine çikolata sosu veya pudra şekeri de serpip servis edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder