31 Ekim 2014 Cuma
Kısır
2 su bardağı kısırlık bulgur
3 dal taze soğan
1/2 demet kıvırcık
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber, Kırmızı biber
1 adet limon
Yapılışı;
Bulgurların üzerine 1 parmaktan fazla aşmayacak şekilde sıcak su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Sıvıyağda ince ince doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Domates ve biber salçasını da ekleyerek kavurup soğuması için kenara alıyoruz. Diğer tarafta yeşillikleri ince ince doğrayıp iyice şişmiş olan bulgurlarımızın üzerine, kavrulan soğan ve salçalı karışımı da döküp limonu da sıkarak iyice karıştıralım.En son da tuz ve baharatları ekleyip servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder