31 Ekim 2014 Cuma
Lokma tatlısı
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı;
Unu, tuzu, mayayı ve şekeri bir kaba koyalım. 1,5 su bardağı ılık su ile cıvık bir hamur elde edelim. Ağzını kapatarak iyice şişmesini bekleyelim. Bu arada şerbeti de pişirip soğumaya bırakalım. Sıvıyağı ocağa koyup kızdıralım. Şişmiş olan hamurumuzdan küçük parçalar koparıp yağın içine atalım. kızarmış olan hamurlarımızı da soğuk şebetin içine atalım ve servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder