29 Ekim 2014 Çarşamba
Revani
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için : 3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı ;
Şerbetimizi hazırlamak için öncelikle şekerimizi ve suyu kaynatıp kaynamasına yakın da limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Krema kıvamına geldiğinde sıvıyağ, yoğurt ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yağlamış olduğumuz kalıbımıza veya 25x30 cm'lik tepsimize karışımı dökerek 175 derecelik fırınımızda pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra 3-4 dk ılınmasını bekliyoruz ve kekimizi dilimlere ayırdıktan sonra üzerine şerbetimizi döküyoruz.3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra da servis ediyoruz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder