29 Ekim 2014 Çarşamba
Islak Kek
3 adet yumurta
1,5su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
10 yemek kaşığı un
Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra içine süt, sıvıyağ ve kakoyu ekleyerek, sıvı karışımdan bir büyük bardak ayırıyoruz. Kalan karışımın içerisine de unumuzu ve kabartma tozumuzu ilave ederek, önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırınımızda yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkartarak önce dilimleyip daha sonra ayırmış olduğumuz çikolatalı karışımı kekimizin üzerine döküp arzuya göre üzerine Hindistan cevizi veya fıstık ile de süsleme yapabiliriz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder