25 Kasım 2014 Salı
Bal Kabağı Tatlısı
1 kg bal kabağı
2,5 - 3 su bardağı toz şeker ( çok tatlı sevenler 3 yapabilir )
1 su bardağı ceviz
Yarım limon
Yapılışı;
Kabakların çekirdeklerini temizleyip kabuklarını soyalım ve iki parmak kalınlığında dilimleyelim. Kabakları yıkayıp suyunu süzelim ve yayvan büyük bir tencereye yerleştirelim. Kabakların üzerini kapatacak şekilde toz şekeri gezdirerek dökelim. Sonra 2-3 damla limon suyu sıkalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve kabakları kısık ateşte pişirelim. Tencerenin dibinde servis yaparken kullanılacak kadar şerbet kalana kadar pişirelim. Tatlımız soğuyunca üzerine ceviz serperek servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder