25 Kasım 2014 Salı

Bal Kabağı Tatlısı




1 kg bal kabağı
2,5 - 3 su bardağı toz şeker ( çok tatlı sevenler 3 yapabilir )
1 su bardağı ceviz
Yarım limon

Yapılışı;

Kabakların çekirdeklerini temizleyip kabuklarını soyalım ve iki parmak kalınlığında dilimleyelim. Kabakları yıkayıp suyunu süzelim ve yayvan büyük bir tencereye yerleştirelim. Kabakların üzerini kapatacak şekilde toz şekeri gezdirerek dökelim. Sonra 2-3 damla limon suyu sıkalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve kabakları kısık ateşte pişirelim. Tencerenin dibinde servis yaparken kullanılacak  kadar şerbet kalana kadar pişirelim. Tatlımız soğuyunca üzerine ceviz serperek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder