1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya ( 50 gr )
Alabildiği kadar un
Yufkaların arasına sürmek için 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Böreğin içi için: Peynirli maydanozlu ve soğanlı patatesli harç
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Haşhaş tohumu
Yapılışı;
Bir kaba mayayı ve ılık suyu koyarak mayanın eriyip kabarmasını bekleyelim. Kabarmış olan mayanın içine un haricindeki diğer malzemeleri koyarak karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ilave ederek yumuşak bir kıvamlı hamur elde ederek yaklaşık 30- 45 dakika dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamuru 3 eşit parçaya bölelim. Tereyağını tavada eritelim. 1.bezeyi merdane ile açabildiğimiz kadar büyük açarak tereyağını sürelim. 2. bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım. Açtığımız yufkaları üst üste koyalım ve elimizle yufkaları genişletebildiğimiz kadar genişleterek açalım. Sonra yufkaları rulo şeklinde saralım ve 2 cm aralıklarla keselim. Daha sonra kesmiş olduğumuz yufkaların üzerine elimizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde genişletelim. Arasına peynirli maydanozlu ve soğanlı patatesli harçtan koyarak kapatalım. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerini havlu ile örterek 1 saat dinlendirelim. Böreklerin üzerine yumurta sarılarını sürerek çörekotu ve haşhaş serpelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder