1 Kasım 2014 Cumartesi

Ay Çöreği





150 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
2 adet yumurta ( sarısı dışına )
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 3-3,5bardak )
İç malzeme için: 3 su bardağı robottan geçirilmiş kek
                            1  yemek kaşığı kakao
                            1 yemek kaşığı pudra şekeri
                            1 tatlı kaşığı tarçın
                            1/2 çay bardağı kuru üzüm, 1/2 su bardağı süt
Yapılışı;

Hamur için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz. Unu da azar azar ilave ederek hamurumuzu elde ediyoruz. Ağzını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Ayrı bir yerde iç malzememizi hazırlayarak cevizden biraz büyük parçalar elde ederek elimizle yuvarlayıp bekletelim. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp yuvarlayalım. Merdane yada elimizle uzun şeritler açalım. Ortasına iç malzememizi koyarak ay şekli verip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder