2 Kasım 2014 Pazar
Haşhaşlı Kek
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı;
Öncelikle şeker ve yumurtayı krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. Un, irmik, süt, sıvıyağ, haşhaş ve kabartma tozunu ekleyerek sıvı bir hamur elde ediyoruz. Yağlamış olduğumuz kare borcamın içerisine dökerek önceden ısıttığımız 150 derecelik fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarttıktan sonra üzerine çatalla delikler açarak soğumasını bekliyoruz. Ve de şerbetini döküyoruz. ( Kek soğuk şerbet sıcak olacak )
İsteğe göre üzerine 1 paket krem şanti ile sütü karıştırarak krema yapıp üzerine de ceviz veya meyva ile süsleyebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder