8 Kasım 2014 Cumartesi

Terbiyeli İşkembe Çorbası





1 kilo iyi temizlenmiş işkembe
7 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
1,5 litre su
4 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
Terbiyesi için;

2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2limonun suyu

Yapılışı;

İşkembeler bir saat sirkeli suda bekletilir, sonra küp şeklinde doğranır. 45 dakika doğranan işkembeler düdüklü tencerede 1,5 litre suda pişirilir. Ayrı bir tencerede sıvıyağ ile 4 yemek kaşığı un kavrulur. Haşladığımız işkembelerin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için azar azar yedirilirek konur,  işkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır. 15 dakika kaynatılan işkembeye arzu edilen miktarda sarımsak dövülür ve sirke ile birlikte çorbaya konur. Çorbayı ocaktan almaya yakın tebiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve un çırpılarak yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 10 dakika daha kaynamaya bırakılır. Servis yapacağımız çorbaya kırmızı biber ile süsleyerek servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder