13 Kasım 2014 Perşembe
Mini Kır Pidesi
1 su bardağı sıvıyağ
2 bardak süt
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı salça
1 diş dövülmüş sarımsak
Kekik
Fesleğen
Peynir
Sosis
Biber
Domates
Yapılışı;
2 bardak sütün bir bardağı elimizin hissetmeyeceği şekilde ılıtılır ve içinde maya eritilir.( yaş maya yerine 2 tatlı kaşığı kuru maya da konabilir.) Sütün içerisine sıvıyağ, tuz ve un da ilave edilerek yoğurulur. Ağzı kapatılarak sıcak bir yerde bekletilir. Genellikle 1,5 - 2 saatte kabarması için bekletilir. Hamur kabarınca söndürülerek ceviz kadar parçalar koparılıp elle yassılaştırılır. Yarım santim kadar inceltilir. Çay bardağı ile kesilir ve yağlı kağıt serili olan tepsimize dizilir. Üzerlerine hazırlanan sos sürülür. Sos: Salça, dövülmüş sarımsak, kekik ve fesleğen bir kaba konulur,sürülecek kıvama gelene kadar 1-2 çorba kaşığı su ile inceltilir. Fırça ile hamurların üzerine sürülür. Son olarak üzerlerine peynir, domates, sosis ve biber parçaları koyulup elle bastırılıp malzemelerin iyice hamura yapışması sağlanır. Yarım saat kabarması beklenip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder