2 Kasım 2014 Pazar

Sebzeli Börek




3 adet yufka
2 adet yumurta
1su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet havuç
1 demet ıspanak ( tuzla ovularak içine beyaz peynir koy )
Sucuk

Yapılışı;

1 yufkamızı tezgahımıza seriyoruz, hazırlamış olduğumuz harç karışımı ( yumurta, yoğurt ve sıvıyağ ) yufkamızın üzerine gezdiriyoruz. Rendelemiş olduğumuz havuçları harcımızın üzerine serpiştiriyoruz. Diğer yufkamızı serip aynen harcımızdan koyuyoruz. Bu kez harcımızı döktükten sonra ıspanaklı karışımı; daha sonraki kata isme sucukları koyarak rulo şeklinde sarıyoruz , kalan harcı da en üzerine sürerek önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırınımızda pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder