2 Kasım 2014 Pazar

Puf Kek





2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 su bardağı toz şeker
1  paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5  su bardağı un

Kreması İçin;

4 su bardağı süt
1/2 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı nescafe
Yada; 1 su bardağı süt, 1 paket krem şanti ve damla çikolata

Yapılışı;

Yumurta ve şekerler krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Daha sonra süt, sıvıyağ, vanilya ve kakaoyu da çırparak karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek hamuru kıvama getirelim. Tepsiye ve kek kalıbına öncelikle  altına toz şeker serptikten sonra dökelim ve 20 dakika pişirelim. Başka bir tencerede süt, şeker, margarin, vanilya, un ve nescafeyi karıştırıp muhallebi kıvamına getirelim soğumaya bırakalım. Kek fırından çıkınca soğumaya bırakıp bir çay bardağı yardımı ile kesip kenarlarını iyice ufalıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kremayı kaşıkla keklerin üzerlerine döküp kalan kek parçalarını da serpiştiriyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder