8 Kasım 2014 Cumartesi
Fırında Karnıyarık
7adet patlıcan
1/2 kilo kıyma
7 adet biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
3 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yapılışı;
Patlıcanlar alacalı şekilde soyularak uzunlamasına ortasından kesikler atılarak tuzlu suda bekletilir. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pişirilir. İçerisine kıyma ilave edilerek piştikten sonra salça eklenerek pişirilir. Daha sonra rendelenmiş domatesler ilave edilir. Domatesler piştikten sonra ocağı kapatmadan tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır, bir tepsiye dizilir. Kesik attığımız yerler açılır ve kıymalı harçtan içine doldurulur. Biberle süslenip bir çay bardağı sıcak su dökülür.170 derecelik fırında biberler pişene kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder