2 Kasım 2014 Pazar
Tavuk Göğsü
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağ veya margarin
1 paket vanilya
Üzerine tarçın veya toz fındık
Yapılışı;
Tereyağını ve unu derin bir tencereye alarak sarımsı bir renk alana kadar kavuruyoruz. Unumuz sararmaya başlayıp kıvama geldiğinde azar azar sütümüzü ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. daha sonra içerisine toz şekeri de ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Üzeri göz göz olunca da vanilyamızı koyuyoruz ve altını kapatıyoruz. Mikserle de yaklaşık 7-8 dakika çırpıyoruz. Borcamı hafi ıslatıyoruz ve muhallebimizi döküyoruz. Soğuduktan sonra da üzerine tarçın veya fındık serpebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder