25 Kasım 2014 Salı

Tahinli Çörek




2 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket kuru maya
50 gr tereyağ
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
3,5 su bardağı un

Tahinli Çöreğin İçi İçin;

1 su bardağı tahin
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
10 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri İçin; 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı;

Küçük bir tencerenin içerisine yarım bardak su, yarım bardak süt ve tereyağı koyarak ısıtalım. Yoğurma kabının içine mayayı, şekeri, tuzu ve 2 adet yumurtayı ilave edelim. Üzerlerine ılık olan süt karışımını koyalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek güzelce yoğuralım. Elimize hafif yapışan ama çok da cıvık olmayan bir hamur elde edelim. Derin bir kabın içerisine biraz un serpelim ve hamurumuzu kabın içerisine koyalım. Hafif nemli bir bezle hamurumuzun üzerini örtelim. En az bir saat civarında güneş gören bir yerde hamuru mayalandıralım. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde bezeler koparalım. Hamurları açacağımız tezgahın üzerine biraz un serpelim ve merdaneyle uzun oval şeklinde hamurları açalım. Açtığımız hamurun üzerine fırçayla tahini sürelim. Üzerine ceviz ve şeker serpelim. Uzun kenarından tutup rulo şeklinde saralım. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim. Daha sonra bir ucundan tutup, kendi etrafında dolayarak şekil verelim. Yağlı kağıt serili olan tepsimize tahinli çöreklerimizi dizelim. Fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder