1 Kasım 2014 Cumartesi

Jöleli Kremalı Pasta




3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram eritilmiş tereyağ
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı su
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

3 su bardağı süt
1 kutu krema ( 200 ml )
1/2 su bardağı toz şeker
1 küçük kahve fincanı nişasta
1 küçük kahve fincanı un
2 paket vanilya

Jölesi İçin;

3 su bardağı vişne suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Süslemek için Hindistan cevizi

Yapılışı;

Öncelikle pandispanyamız için bir kabın içerisine yumurta ve şekeri koyup çırpalım. Diğer malzemeleri de katıp karıştıralım. Kek kalıbımızı yağlayarak önceden ısıtılmış 150 derecede pişirelim. Kremasını hazırlayalım, Hazırladığımız kremayı kekimizin  üzerine dökelim donmasını bekleyelim. Jölemiz için de gerekli malzemeleri pişirelim ve kremamızın üzerine dökelim. Ilındıktan sonra bir gece buzdolabında bekletelim. Bir gün sonra kekimizi kalıbından  çıkartarak Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder