1 Kasım 2014 Cumartesi
Mercimekli Toplar
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 adet yumurta
Tuz, Karabiber
3-4 dal taze soğan
Alabildiği kadar galeta unu , su
Kızartmak için sıvıyağ ve bulamak için de mısır unu
Yapılışı;
Öncelikle kırmızı mercimeğin üzerini iki parmak geçecek şekilde su koyarak haşlayalım. Tel süzgeçten geçirerek süzelim. Ayrı bir kaba haşlanmış olan mercimeği, yumurtayı, kaşar peyniri, ince doğranmış taze soğanları, tuz ve karabiberi koyarak karıştıralım. Azar azar galeta ununu da ekleyerek yoğuralım. 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletelim. Daha sonra küçük küçük parçalar kopararak mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder