1 Kasım 2014 Cumartesi
Bayatlamayan Poğaça
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Un ( yaklaşık 8 su bardağı )
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı, susam ve çörekotu
Yapılışı;
Bir kaba ılık suyu, mayayı ve toz şekeri koyalım. Ilık suyun içerisinde yaş maya ile toz şekeri eritip mayanın kabarmasını yani göz göz olmasını bekleyelim. Maya kabardıktan sonra içerisine sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Azar azar unu da ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurumuzu yoğuralım. Kapağını kapatarak üzerine de kalın bir örtü örterek sıcak kalmasını sağlayalım. 30 dakika ile 1 saat arası dinlendirelim. Hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlak bir şekil vererek tepsimize dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Poğaçalarımız 2-3 gün bayatlamadan dayanabilir...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder