8 Kasım 2014 Cumartesi

Çıtır Soğan Halkası




2 adet beyaz soğan
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı sarımsak tozu ( isteğe bağlı )
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı çekilmiş ekmek
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılış;

Bir kaba unu, kabartma tozunu, sarımsak tozunu, tuzu, karabiberi ve çekilmiş kuru ekmeği koyarak karıştıralım. Daha sonra yumurtayı ilave edelim ve karıştıralım. Sütü yavaşça ilave edip karıştıralım.( kıvamı koyu akışkan olacak ) Soğanı yaklaşık 1 cm kalınlığında halka halka doğrayalım. Başka bir kaba nişastayı koyalım, soğanları önce nişastaya sonra unlu karışıma bulayarak bol kızgın yağda kızartalım. Sıcak sıcak servis yapalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder