2 Şubat 2015 Pazartesi
Sultan Tatlısı
125 gram margarin
1/2 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
1,5 su bardağı un
Üzeri için;
Mavi haşhaş ( tatlıyı bulamak için )
Ceviz
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı;
Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatalım. Kaynamaya başladığında 3-4 damla limon suyunu da ekleyerek soğumaya bırakalım. Hamur malzemelerini bir kaba alarak elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Hamurdan minik toplar oluşturarak mavi haşhaşa bulayıp cevizi serpelim.Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerine soğumuş olan şerbetimizden dökelim.Buzdolabında 1 gece bekletilirse çok daha güzel oluyor...afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder