2 Şubat 2015 Pazartesi

Sultan Tatlısı




125 gram margarin
1/2 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
1,5 su bardağı un

Üzeri için;
Mavi haşhaş ( tatlıyı bulamak için )
Ceviz

Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Yapılışı;

Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatalım. Kaynamaya başladığında 3-4 damla limon suyunu da ekleyerek soğumaya bırakalım. Hamur malzemelerini bir kaba alarak elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Hamurdan minik toplar oluşturarak mavi haşhaşa bulayıp cevizi serpelim.Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerine soğumuş olan şerbetimizden dökelim.Buzdolabında 1 gece bekletilirse çok daha güzel oluyor...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder