13 Şubat 2015 Cuma
İçli Köfte
İç harcı için;
1/2 kg kıyma
1/2 kg soğan
1/2 paket margarin
Tuz,karabiber,pul biber
Hamuru için;
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı köftelik bulgur
1/2 paket irmik
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı un
Tuz
Yapılışı;
Öncelikle soğanları robottan geçirdikten sonra suyunu sıkalım. Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanı ve margarini ekleyelim. Baharatları de ekleyip iyice kavuralım. Bulguru, köftelik bulguru ve irmiği yoğurma tepsisine alıp ılık suyla ıslatıp 5 dk bekleyelim. Tuz ve salçayı da içine ekleyerek 15 dakika kadar yoğuralım. Arada soğuk suyla elimizi ıslatalım ki hamurumuz kuru kalmasın. Un ve az da su ekleyelim yoğurmaya devam edelim. Dağılıyorsa şayet biraz daha un ilave edebiliriz. Hamurdan bezeler halinde elimiz Elimizde de yuvarlayıp işaret parmağımızla açalım ve biraz incelttikten sonra iç harcını koyup köfteni kapatalım. Tepsimize dizelim ve üzerini nemli bir bezle örtelim. İster haşlar isterseniz de kızartarak servis edebiliriz.. afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder