1 kg un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ceviz
Şerbeti İçin;
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı;
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır daha sonra azar azar un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan homojen bir hamur elde edilir. Bu arada şerbet pişirilerek soğumaya bırakılır. Hamuru elimizde şekil vererek arasına cevizi de koyarak rendenin ince kısmında şekil vererek tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim veçıkarıldıktan sonra şerbetini dökelim.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder