19 Şubat 2015 Perşembe
Gül Kurabiye
1/2 paket margarin ( oda sıcaklığında )
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı;
Bir kabın içine margarini, yoğurdu, yumurtayı koyup karıştıralım. İçine pudra şekeri, vanilya koyup karıştıralım. Sonra yavaş yavaş unu, kabartma tozunu ekleyerek bir hamur elde edelim. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. Ayırdığımız hamurlardan bir tanesine kakao ilave edelim ve yeniden yoğuralım. Hamurları oklava ile ayrı ayrı açıp su bardağı ile daireler keselim. Daireleri yarısı diğerinin üzerine gelecek şekilde bir beyaz bir kakaolu olmak üzere dört adet sıralayalım. Daha sonra rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye keselim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder