13 Şubat 2015 Cuma

Havuç reçeli




750 gram havuç
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 adet portakalın suyu
1 adet portakalın rendesi
1 adet kabuk tarçın
4 adet karanfil
1 tatlı kaşığı gül suyu
1/2 limon suyu

Yapılışı;

Havuçları yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Geniş bir tencereye havuçları, şekeri, suyu, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini, tarçını ve karanfili koyarak kısık ateşte ara ara karıştırarak havuçlar yumuşayana kadar pişirelim. Son olarak da limon suyunu ve gül suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. ( reçelin içinden karanfil ve tarçın kabuğunu almayı unutmayalım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder