19 Şubat 2015 Perşembe
Kadayıf dolması
200 gram kadayıf
150 gram tereyağ
200 gram ceviz
3 su bardağı şeker
4 su bardağı un
Tarçın
Karanfil
1/2 limon
Toz antep fıstığı
Yapılışı;
Tereyağını kısık ateşte eritelim. Kadayıfları parça parça hafif yağlayın ve elinizle kadayıfları yavaşça ovalayarak yağlayın. Azar azar kadayıflardan parçalar koparıp tezgaha uzunlamasına serelim. Yaklaşık 1 karıştan iki parmak daha uzun şeklinde olacak. Uç kısmına cevizleri koyup rulo yapar gibi cevizler kadayıfların içinde kalacak şekilde sarıp borcama dizelim. Bir tencerenin içine su, şeker, biraz limon suyu, tarçın ve karanfili koyup kaynatalım ve ılımaya bırakalım. Kadayıflar fırından çıkar çıkmaz ılınmış şerbeti üzerine dökelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder