19 Şubat 2015 Perşembe
Havuçlu Kurabiye
125 gram tereyağ ( oda sıcaklığında )
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4-5 su bardağı un
İçi İçin;
2 adet rendelenmiş havuç
1 adet portakal rendesi
2 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri içi : pudra şekeri
Yapılışı;
Öncelikle iç harcını hazırlamak için havuçları rendeleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. İçine portakal kabuğu rendesi, şeker, ceviz ve tarçını ilave ederek karıştırmaya devam edelim ve soğumaya bırakalım. Bir kaba un hariç tüm malzemeyi koyup karıştıralım. Unu azar azar ilave ettikten sonra ele yapışmayan hamuru elde edene kadar yoğuralım. Küçük parçalar kopararak elimizde yassı şekli verelim. Ortasına havuçlu karışımdan koyarak elimizle şekillendirelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder