14 Şubat 2015 Cumartesi

Portakallı Kek




4 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısını kullanmıyoruz )
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 adet portakal rendesi
1 adet portakal suyu
2,5 su bardağı un

Yapılışı;

Bir kabın içerisinde öncelikle yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz. Üzerine şekeri ilave ederek 6-7 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Sonra sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, yoğurdu ve kabartma tozunu ilave ederek yavaş yavaş karıştırıyoruz. Son olarak da unu azar azar ilave edip boza kıvamına gelene kadar bir kek karışımı elde ediyoruz. Büyük boy yuvarlak bir borcamı yağlıyoruz ve kek hamurunu dökerek eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. ( İlk 15 dakika fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder