1 su bardağı yeşil mercimek
2 kahve fincanı erişte
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 litre sıcak su ( 5 su bardağı)
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı;
Yeşil mercimekleri bir gece önceden ılık tuzlu suda ıslatalım.Ertesi gün tuzlu suda haşlayalım.Tencereye sıcak suyu, haşlanmış mercimekleri ve erişteyi koyarak pişene kadar haşlayalım.Bir kaseye unu, yoğurdu,yumurtanın sarısını koyarak iyice çırpalım. Çorba kaynayınca yoğurtlu karışımı yavaş yavaş döküp kesilmemesi için hızlıca karıştıralım. Sonra tuzu ve karabiberi ekleyip biraz daha kaynatıyoruz. Daha sonra tuzunu ileve ederek ocaktan alıyoruz. Tavada tereyağını eritip tutmaç çorbasının üzerine gezdirelim ve sıcak sıcak da servis yapalım.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder