100 gram tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
Kabartma tozu
Vanilya
Alabildiği kadar un
İçine koymak için fındık içi
Şerbeti İçin;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı;
İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz ve üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. Hamurumuzdan bir parça alarak yuvarlak bezeler yapıyoruz. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz. Çay bardağıyla yuvarlak şekiller kesiyoruz. Karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla küçük çentikler açıyoruz. Ortasına fındığı koyarak dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafına sararak gül şekli veriyoruz.Yağlı kağıt serili tepsimize sıralayarak önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder