7 Aralık 2014 Pazar
Tahinli Çörek
Hamuru için;
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
Alabildiği kadar un ( Yaklaşık 3 su bardağı )
3 çay bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağ ( eritilmiş )
İç malzemesi;
1,5 su bardağı tahin
1 su bardağından biraz fazla şeker ( yaklaşık 1,5 su bardağı )
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Ceviz veya fındık
İsteğe göre susam
Yapılışı;
Ilık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın, üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 1 saat bekletin. Bekletmiş olduğumuz hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın ve her bezeyi elinizle veya merdaneyle 1 cm olarak açın. İncelttiğimiz hamura önceden karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını sürün ( bezenin boyutuna göre değişir ama bir dolu çorba kaşığı yeterli oluyor ve hamuru sarın. En az yarım saat bekletin. Beklettiğiniz ruloları elinizle tezgahta yuvarlayarak inceltin ve spiral şekilde sarın tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp ceviz ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder